2012 aktif konular listesi

Açıköğretim'de ders kitapları kalkıyor!

  • aöf

AÖF ile diğer uzaktan eğitim sistemi kapsamındaki iktisat ve işletme fakültelerinde ders kitaplarının elektronik ortama alınacağı açıklandı.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Eskişehir Atatürk Stadyumu'ndaki mezuniyet töreni öncesinde Açık Öğretim Fakültesi (AÖF ) bölümleri ile uzaktan eğitim veren İktisat ile İşletme fakültelerini birincilikle bitiren ve dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Rektör Prof.Dr. Aydın, uzaktan eğitim sisteminin verildiği AÖF'teki, iktisat ve İşletme fakültelerindeki ders kitaplarının elektronik ortama alınma çalışmalarına başlandığını kaydederek şöyle konuştu:

Açık öğretim lisesi kayıtları başladı

  • meb

Açık öğretim lisesi ile mesleki açık öğretim liselerine kayıtlar başladı.

Açık öğretim lisesinin, ilköğretimi tamamlayan ancak ortaöğretime devam edemeyenler ile ortaöğretimden ayrılanlara öğrenim fırsatı verdiğini ifade eden Gülsar, Açık öğretim lisesi ile mesleki açık öğretim lisesine kayıtların 31 Ağustos'ta başladığını ifade etti. Gülsar, "Kayıt yaptırmak isteyenlerin açık lise için 14 Eylül, mesleki açık öğretim lisesi için 21 Eylül tarihine kadar müracaat etmesi gerekiyor' dedi.

Açık öğretim lisesiyle ilgili tüm bilgiler http://aol.meb.gov.tr adresli internet sitesinden alınabiliyor.

Açıköğretim öğrencilerini şok eden ücret!

  • aöf

Üniversite harçlarının Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırılmasıyla büyük sevinç yaşayan Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin hevesleri yarım kaldı.

Öğrenciler, kayıt için gittikleri ÖSYM merkezlerinde 'öğretim gideri' talep edilince büyük şok yaşadı.

Harçların kaldırılmasına sevinen Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, önceki yıllarda verdikleri 250 liranın sadece 45 lirasını ödemeyeceklerini öğrenince büyük şok yaşadı.

205 liranın kitap vs giderler için 'Öğretim Gideri Ödemesi' adı altında alındığı belirtildi.

Yaşadığı şaşkınlığı dile getiren Tarih Bölümü öğrencisi İbrahim E., harçların kaldırılmasına rağmen alınan 205 liraya tepki gösterdi. Kitap ya da sınav ücreti olarak alınan bu paranın çok yüksek olduğunu belirten İbrahim E., Açıköğretim'de okuyan çok az öğrencinin verilen kitaplardan yararlandığını belirterek, bunun da kaldırılmasını istedi.

AÖF sonuçları sonunda açıklandı

  • aöf

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2012 bütünleme sınav sonuçları bu sabah erken saatlerde açıklandı. Sisteme giren bazı öğrenciler notlarını öğrendi. Ancak haberin yayılması üzerine, notlarını öğrenmek için Anadolu Üniversitesi'nin sistemine giren yüz binlerce öğrenci notlarını göremedi. Üniversite'nin açıklanan notları önce sisteme girip ardından geri çektiği anlaşıldı. Saat 17.00 itibarıyla sonuçlar sisteme tekrar girildi.

Sonucunuzu öğrenmek için hemen TIKLAYIN!

AÖF'de sistem değişikliği

  • aöf

Türkiye'nin 81 ilinde yaklaşık 2 milyon öğrenciye sahip Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) sistem değişikliğine gidilerek, başarılı öğrencilerin 4 yıllık bölümden 3 veya 3,5 yılda mezun olmasına imkan sağlandı.

AÖF Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar, geçen yıl yaklaşık 200 bin öğrencinin yıllık sistemden dönemlik sisteme geçişinin yapıldığını söyledi.

Üniversitenin AÖF ile İşletme ve İktisat fakültelerinin tüm bölüm ve programlarında 2012-2013 akademik yılından itibaren dönemlik kredili sistem uygulaması başlatıldığını belirten Prof. Dr. Banar, bundan sonra AÖF'de, örgün öğrenimde olduğu gibi kredili sistemin geçerli olacağını bildirdi.

Yardım kuyruğu değil kayıt kuyruğu

  • aöf

Yüksek öğrenimlerini açık öğretimde devam etmek isteyen Aydın'daki yaklaşık 20 bin kişi Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Aydın İl Bürosu önünde uzun kayıt kuyrukları oluşturdu.

Sabahtan akşama kadar kayıt için sıra bekleyen öğrenciler, birçok şeyin internetten yapıldığı günümüzde bu şekilde saatlerce kuyrukta bekletilmelerine tepki gösterdiler.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nin (AÖF) yaklaşık 20 bin öğrencisi bulunduğu Aydın'da kayıtların son günü olması nedeniyle ciddi bir yoğunluk yaşandı. Sabah saatlerinde Aydın Merkez Kuvayi Milliye Meydanı'nda bulunan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Aydın İl Bürosu önünde sıraya giren öğrenciler kayıtlarını yaptırabilmek için uzun kuyruklar oluşturdular. Büronun bulunduğu Vali Konağı Bulvarı'ndan Tevfik Fikret Caddesi'ne kadar sıra nedeniyle öğrenciler de kayıt yapan görevliler de zaman zaman zor anlar yaşadılar.

İkinci üniversite isteyenler dikkat!

  • aöf

İkinci üniversite okumak isteyenler için Anadolu Üniversitesinden büyük fırsat. Kayıt işlemler için adayların şu tarihlerde işlemlerini gerçekleştirmesi gerek...

Anadolu Üniversitesi (AÜ) sınavsız - şartsız tüm üniversite öğrencilerine ve mezunlarına ikinci üniversite olanağı sunuyor.Açıköğretim Fakültesi bürolarından gerçekleşen kayıt işlemleri için adayların 16 Ekim tarihinde mesai saati bitimine kadar işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Ayrıca, internet üzerinden yapılan başvurular için son gün ise 19 Ekim.

Açıköğretim kayıt yenileme işlemleri sona eriyor

  • aöf

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi'nin 22 Ekim'de başlayan kayıt yenileme işlemleri, 16 Kasım'da sona erecek.

AÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi'nin 2012-2013 öğretim yılı güz dönemi kayıt yenileme işlemleri 2 aşamada gerçekleştiriliyor. Kaydını yenileyecek öğrenciler, birinci aşamada ''http://kayit.anadolu.edu.tr'' adresine girerek ''Kayıt Yenileme'' linkinden ders ''ekle-sil'' işlemlerini yapıp, alacağı dersleri belirleyecek. Alacağı dersler konusunda kesin kararını veren öğrenciler, ikinci aşamada kayıt yenileme bedelini bankaya ödeyecek.

22 Ekim, 13 Kasım tarihleri arasında kayıt yenileme bedelini bankaya ödeyen ancak tekrar ders ekleme işlemi yapmak isteyen öğrenciler, 14,15,16 kasım tarihleri arasında ders ekleme işlemini tekrar yapabilecek.