Archive

Nisan 28th, 2018

AÖİHL 2017/2.dönem sınavı soru ve cevap anahtarı açıklandı

31 Mart - 01 Nisan 2018 tarihlerinde 3 oturum olarak gerçekleştirilen Açık Öğretim Liseleri (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) 2017/2.dönem Sınavı soru ve cevap anahtarı açıklandı.

1. Oturum soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız.
2. Oturum soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız.
3. Oturum soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız.

Nisan 25th

MAÖL e-Yaygın kitap ihtiyaç modülü sistemine giriş

Halk Eğitimi Merkezlerinin 2018-2019 eğitim öğretim yılı Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kitap ihtiyaçlarını belirleyerek 25 Nisan - 11 Mayıs 2018 tarihleri arasında e-Yaygın kitap ihtiyaç modülü üzerinden sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.

AÖL e-Yaygın kitap ihtiyaç modülü sistemine giriş için tıklayınız

Yüz yüze eğitim yapan Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin 2018-2019 eğitim öğretim yılında ihtiyaç duyacakları Yüz Yüze Alan Ortak Ders kitapları da;

Kur’an-ı Kerim (9- 10- 11 -12)

Arapça (9- 10-)

Mart 26th

Yurt dışındaki öğrenciler öğrenim belgesi ile merkezi sınava katılabilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan Ortaöğretime Geçiş Yönergesi ile resmi ve özel ortaöğretim kurumlarına geçiş işlemlerine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), resmi ve özel ortaöğretim kurumlarına geçiş işlemleri ile ilgili usul ve esasları düzenleyen Ortaöğretime Geçiş Yönergesi hazırlandı.

Buna göre, resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerinin (GEM) 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına yerleştirilmesi amacıyla Bakanlıkça merkezi sınav yapılacak. Bu liselere merkezi sınav puanıyla (MSP) öğrenci yerleştirilecek.

Mart 6th

Üniversite Sınavına Başvuran Öğrencilere AÖL'den Duyuru

Bu yıl ilk kez uygulanacak 2018-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 23 Haziran 2018 tarihinde, 2018-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2018-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak. Sınav önce Açık Öğretim Lisesi'nden önemli bir duyuru yapıldı.

Söz konusu duyuruda, ''Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt tarihinin ÖSYM sistemine eklenmesi işlemi ile ilgili olarak, ÖSYM aday işlemlerinden kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra sırasıyla; ‘’profilim’’ menüsü, ‘’eğitim bilgilerim’’ butonu, ‘’eğitim bilgilerimi e-Okul/YÖKSİS’ten güncelle’’ butonu tıklanarak eğitim bilgilerinizin güncellenmesini sağlanmış olacaksınız.

Bu işlemlere rağmen konu ile ilgili sorunu çözülmeyen öğrencilerimiz ise başvuru merkezinden ÖSYM çağrı merkezini aradıkları takdirde kendilerine yardımcı olunacaktır.'' denildi.

Kasım 13th, 2017

TYT YKS sınav içeriği geçmiş yıllara göre aynı mı olacak?

ÖSYM, yeni üniversite sınavına dair henüz örnek soru yayınlamadı ancak YÖK kaynakları, geçen haftalarda öğrencilerine yeni sisteme uygun deneme sınavı yapan bir özel okulun sorularını çok beğendiklerini, TYT'de de benzer nitelikli soruların yer alacağını açıkladı.

ÖSYM yeni üniversite sınavı örnek soruları tıkla indir

Sorular yukarıdaki örneklerde olduğu gibi öğrencinin analiz yeteneği ölçecek. TYT'den elde edilen puanlar meslek yüksekokullarına girişte kullanılacağı için soruların ağırlıklı olarak 9 ve 10'uncu sınıf müfredatından çıkması bekleniyor.

Kasım 10th

Üniversiteyi kazanan AÖL öğrencilerine önemli duyuru

Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı olan öğrencilerimizden, 09-10 Aralık 2017 tarihlerinde yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi 2017-1 dönemi sınavı için kayıt yaptıramayan ancak üniversiteye yerleşme hakkı olan öğrencilerimiz için, 13-14-15 Kasım 2017 tarihlerinde 2017-1 dönemi kayıt yenileme için sistemimiz ve banka hesapları açılacaktır. Kayıt yenileme işlemi merkez tarafından yapılıp ders atama işlemleri otomatik olarak yapılacaktır. Bu durumda olan öğrencilerimiz kayıt yenileme ücretini yatırdıktan sonra Açık Öğretim Lisesinin 0 312 213 01 75 numaralı faks numarası veya aciklise@meb.gov.tr mail adresine üniversiteye yerleştirme hakkı kazandığına dair belge ve sınava nerede gireceğini İl-ilçe şeklinde belirten dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.

Ekim 24th

LGS'ye yerleşemeyen öğrenciler istedikleri okulu tercih edebilir mi?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği TEOG'un yerine gelecek yeni sistemin ayrıntılarına Yeni Şafak ulaştı. Liseye Geçiş Sistemi (LGS) olarak isimlendirilen yeni sistem, 2018-2019 eğitim yılında uygulanmaya başlayacak. Bu yıl için hazırlanan geçiş sistemiyle son merkezi sınav yapılacak. Bu sınava giren 8. sınıf öğrencileri yüzde 70 sınav puanı, yüzde 30 diploma notuyla liseye yerleştirilecek. Gelecek yıldan itibaren uygulanacak LGS ile merkezi sınav kaldırılacak. İl Milli Eğitim Müdürlükleri kendi sınavlarını düzenleyecek, sorular Bakanlığın soru havuzundan seçilecek.

Ekim 20th

YKS oturumlarında soru sayıları ve süreler ne şekilde olacaktır?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımız tarafından 12 Ekim 2017 tarihinde düzenlenen Basın Toplantısında, 2018 yılında ilk kez uygulanacak olan "Yükseköğretim Kurumları Sınavı" na ilişkin genel bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Yapılan açıklamamızda, dünya yükseköğretim sistemlerindeki gelişmeler de dikkate alınarak yeni sınav sisteminin;

Daha yalın, sade ve kolay anlaşılabilir olmasının,
Temel yeterlilik odaklı bir değerlendirmeyi esas almasının,
Mesleki eğitimi önemsemesinin ve bu kapsamda tek tip bir puanla farklı MYO programlarını tercih edebilme imkanı sağlamasının,
Orta öğretim kazanımlarına dayalı olmasının ve
Adaylarımız üzerindeki sınav stresinin olumsuz etkilerinin azaltılmasının

amaçlandığı belirtilmişti.

Yapılan bu açıklamamız sonrasında kamuoyundan, bireysel ve kurumsal tüm paydaşlardan gelen değerlendirmeler ve öneriler için teşekkür ediyoruz.

Ekim 18th

ÖSYM 09.45 kuralı uygulanmayacak mı?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Hürriyet'e bu yıl değişen üniversite giriş sistemi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Üniversite sınavıne girecek 1 milyonu aşkın adayın merak ettiği soruları yanıtlayan Prof. Dr. Mahmut Özer, geçtiğimiz yıl çok sayıda öğrencinin mağdur olmasına yol açan 15 dakika kuralının bu yıldan itibaren kalktığını açıkladı. Sınav başvurularının martta, sınavın ise haziranda Ramazan Bayramı'ndan sonra yapılacağını söyledi. Adayların en çok merak ettiği konulardan, sınav süresinin uzadığını anlatan Prof. Dr. Özer, 'Yeni sistemde öğrencinin konforunu düşündük. Adayların en çok şikayetçi olduğu giriş ücreti ve süresi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Soru sayısı azaldığı için ölçme kabiliyetine sağlıklı olarak odaklanacağız. Müfredattan sorular soracağız" dedi.

Prof. Dr. Özer'in açıklamaları şöyle:

Ekim 13th

YKS ikinci oturuma girmeyecek aday ücret ödeyecek mi?

LYS ve YGS'nin yerine gelen ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı olarak yeni açıklanan üniversiteye giriş sınavında belirsizlikler sürüyor. İki oturum halinde yapılacak sınav ücreti, puan türleri, açık uçlu soruların yanında en önemli belirsizlik ise, öğleden sonra yapılacak ikinci oturumla ilgili. Uzmanlar, “Cumartesi günü ilk oturumda 150 puanı alan sınavı kazanmış olacak, 180 puanı alan da ikinci oturumlara katılma hakkı elde edecek. Ancak arasında sadece saatler olan bu sınavlarda aday 150 veya 180 puan aldığını nereden, nasıl bilecek” dedi.

Ekim 12th

Yeni Üniversite Sınav Sistemiyle Neler Değişti?

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurulunda düzenlediği basın toplantısı ile üniversiteye girişte uygulanacak yeni sistemi kamuoyu ile paylaştı.

YÖK Başkanı Saraç, yeni adı "Yükseköğretim Kurumları Sınavı" olan yükseköğretime giriş sınavı hakkında bir sunum yaparak basın mensuplarını bilgilendirdi.

YÖK Başkanı Saraç'ın açıkladığı "Yükseköğretim Kurumları Sınavı"na ilişkin genel bilgileri içeren bilgi notu için tıklayınız.

YÜKSEKÖĞRETİME KURUMLARI SINAVI HAKKINDA GENEL BİLGİ

2018-2019 eğitim öğretim yılında yükseköğretime giriş sınavının yeni adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’dır.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında Hangi Oturumda Hangi Sınav Yapılacak?

ÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteye giriş sistemine ilişkin yeni düzenlemeleri açıkladı.

Saraç'ın açıklamalarından satır başları:

Aksayan tarafları giderecek, öğrenciler üzerindeki stresi azalatacak, daha yalın bir sistem için gerekli düzenlemenin Türkiye'ye kazandırılmasının kaçınılmaz olduğu gerçektir. Lise eğitimi, yükseköğretim de dahil, eğitimin bel kemiğidir. Yeni düzenleme ile sınavı bir hafta sonunda başlatıp bitirmeyi planladık.

Şu an varolan 18 puan türü yeterlilikleri sağlamak açısından önemli işlev görse de süreyi zorlaştırmaktadır. Bazı puan türleri arasında akademik farklılık az olarak ortaya çıkmaktadır. 18 puan türünde azaltmaya gidiyoruz fakat her bir puan türünde Türkçe ve Matematik katkısı olacaktır. Bu vurgu diğer müfredatın sorulmayacağı anlamına gelmemelidir. Milli eğitim müfredatı esas alınacaktır.

Ağustos 26th

AÖL öğrencisiyim üniversiteyi kazandım ama mezun olamadım?

EK SINAV TARİHLERİ: 14-15 Ekim 2017 (Sınav 3 Oturum şeklinde yapılacaktır.)

MÜRACAAT TARİHLERİ: 02-05 Ekim 2017

SINAV ÜCRETİ: 30 TL

SINAVA KATILIM ŞARTI: Toplam dönemi 8 (Sekiz) Dönem ve üzeri olan öğrenciler katılabilecek.

Ağustos 19th

Meslek öğrenmek isteyenler için yaş ve takvim şartı kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca, usta yetiştiren mesleki eğitim merkezlerine kayıtlarda takvim ve yaş şartı kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), takvim ve yaş şartının kaldırıldığı usta yetiştiren mesleki eğitim merkezlerine meslek öğrenmek isteyen herkesin yıl boyu kayıt yaptırabileceği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, daha önce mesleki eğitim merkezlerine kayıtların her yıl temmuz, ağustos, eylül ayları ile ocak ayında yapıldığı hatırlatıldı.

Yapılan mevzuat değişiklikleri ile herhangi bir takvime bağlı olmadan yıl boyu ve sürekli yapılabilmesinin sağlandığı aktarılan açıklamada, kayıtlarda 18 yaş koşulunun da kaldırıldığı ve meslek öğrenmek isteyen herkesin merkezlere yıl boyu kayıt olabileceği belirtildi.

Temmuz 26th

AÖL diploma sorgulama nereden yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı ile Noterler Birliği arasında, açık öğretim okullarından mezun olan öğrencilerin diploma bilgilerinin incelenmesi ve sahte diplomaların tespiti için protokol imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Noterler Birliği arasında, açık öğretim okullarından mezun olan öğrencilerin diploma bilgilerinin incelenmesi ve sahte diplomaların tespiti için protokol imzalandı.

Bakanlığın Tevfik İleri Toplantı Salonunda Bakanlık ve Noterler Birliği yetkililerinin katılımıyla protokol imza töreni yapıldı.

MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, törende yaptığı konuşmada, Noterler Birliği ile protokol çalışması yaptıklarını, açık öğretim okullarının içeriğinin ve diplomaların gerçek olup olmadığının teyidinin yapılacağını ve olası sahteciliğin önüne geçileceğini ifade etti.

Sponsorlu bağlantılar

Son yorumlar